×
"Show Menu"

Marijne Vos

Dit boek is voor zilveren organisaties, die behoefte hebben aan een nieuwe waardepropositie. In dit boek lees je welk pad je hiervoor kan bewandelen, waarheen de reis ons brengt, wie je gids is en waarom je deze ervaring niet kan missen.

Home

Ervaring

22 november 2016

Hieronder beschrijf ik een aantal parels van opdrachten waarvoor ik een nieuwe waardepropositie heb ontwikkeld. Ik voer ook nog andere opdrachten uit, deze zijn terug te zien op mijn website whatIFF

Beloftevolle professionals voor K+V 
Voor mijn opdracht bij K+V, een interim en managementsearchbureau, ontwikkel ik een programma voor jonge talentvolle leiders. Samen met opdrachtgevers en interim-managers onderzoek ik hoe K+V een bijdrage kan leveren aan toekomstige uitdagingen van zorg-, onderwijs- en overheidsinstellingen door de inzet van sprankelende en vernieuwende leiders.

Back to the future voor FNV KIEM
In mijn opdracht voor FNV KIEM waar ik samen met Arjan van den Born onderzoek deed naar de strategische verkenning (2014), was een belangrijke constatering: “een vakbond moet de kerndiensten collectieve en individuele belangenbehartiging vasthouden, de waarden solidariteit en betrouwbaarheid behouden, maar deze in een moderner jasje stoppen, de communicatie moet relevanter en meer op de doelgroep en de bond moet meer inspireren door o.a. Masterclasses”.

Growing leaders voor The Hunger Project
Als projectcoördinator heb ik in 2011 het programma Growing Leaders ontwikkeld en opgezet. Growing Leaders is een initiatief van The Hunger Project, de jonge Droomfabriek en whatIFF. In het Growing Leaders traject worden young potentials uitgedaagd een zichtbaar verschil te maken binnen hun eigen organisatie en daarmee een bijdrage te leveren aan duurzaam ondernemen en de vermindering van honger.